UPDATE: In verband met het Coronavirus gaat de Maliskampse Bosloop niet door.


ROSMALEN – Loopgroep Rosmalen werd opgericht in november 1996. De loopgroep is bedoeld voor beoefenaars van de wegatletiek vanaf 16 jaar en is aangesloten bij de atletiekunie. Op donderdag 16 mei organiseren zij een 5 kilometerloop over onverharde paden in de bossen van de Maliskamp met tijdsregistratie.

Door Corrianne Schijvens van Hassel

Onder begeleiding van gediplomeerde trainers kun je bij Loopgroep Rosmalen terecht voor het beoefenen van de loopsport op langere afstanden zowel recreatief als prestatie gericht. In de omgeving van Sportpark Maliskamp heeft de vereniging diverse looproutes uitgezet waar zowel overdag als in de avonduren getraind kan worden. De vereniging maakt gebruik van gediplomeerde trainers. Bij voetbalvereniging Maliskamp mag Loopgroep Rosmalen tijdens de trainingsuren en tijdens deze bosloop gebruik maken van de accommodatiemogelijkheden zoals kleed- en doucheruimtes.

Maliskampse Bosloop

Op donderdagavond 16 mei kunnen liefhebbers deelnemen aan de Maliskampse Bosloop. Zoals het blad Runner’s World omschrijft is het bos in de Maliskamp een verborgen parel die je makkelijk over het hoofd ziet als je niet uit de omgeving komt. In het verleden werd deze 5 kilometerloop afgelegd op het terrein van Coudewater. Maar door de verkoop van dat landgoed en de bouwplannen aldaar moest Loopgroep Rosmalen op zoek naar een nieuwe locatie voor dit jaarlijkse evenement. Voorzitter Hans de Wit : “Door de verkoop van landgoed Coudewater was het onduidelijk of dat we daar met onze loop konden blijven en zijn we op zoek gegaan naar nieuwe mogelijkheden. Het gebied in de Maliskamp wat normaal ons trainingsgebied is biedt ook mogelijkheden om een wedstrijd te organiseren. In het verleden vond hier ook al de Maliskampse Bosloop plaats, dat evenement werd door andere georganiseerd en is op een gegeven moment om onbekende reden gestopt. Wij pakken dat evenement nu weer op en wel op donderdag 16 mei.”

Inschrijven

Hans de Wit: “Iedereen kan meedoen, je hoeft geen lid te zijn van Loopgroep Rosmalen voor deelname. Deze 5 kilometerloop is een mooie test voor mensen die aan de 1/8 triathlon op 16 juni deelnemen. Ons evenement is laagdrempelig en goedkoop in deelname. Je betaald slechts € 3,00 om mee te kunnen doen. Een voorinschrijving hebben we niet, de inschrijf mogelijkheid bij de voetbalvereniging in de Maliskamp gaat open op 16 mei om 18.15 uur en de wedstrijd begint om 19.30 uur. We starten in de Jos de Letterlaan en gaan vanaf daar een mooie route in de bossen lopen. Je tijd wordt officieel geregistreerd door Startnummer Express en voor de snelste lopers hebben we een prijs. Ook Run2day helpt ons een handje door het sponsoren van de startnummers. Zo kunnen we het inschrijfgeld laag houden. Blaaskapel ’t Goei Smoesje verzorgt de muzikale aankleding en weer of geen weer, de 5 kilometerloop gaat altijd door.” De laatste nieuwtjes vind u op de Facebook pagina van de Maliskampse Bosloop en de website  www.loopgroeprosmalen.nl

Bron: https://www.janenjanmedia.nl/2019/05/maliskampse-bosloop-op-donderdag-16-mei/